Voorstelling

Speelgoed van het jaar 2017


 Toys_Market_Overview_Belgium_August_17.pptx

 Tony_Mettens_-_Fun_Speech_Speelgoed_van_het_jaar.docx


in 't kort...

De verkiezing van het SPEELGOED VAN HET JAAR is al weer aan haar achttiende editie toe. Deze officiële award is een initiatief van de Belgische Speelgoedfederatie en wordt toegekend volgens een principe van totale, niet-commerciële transparantie. 
Opzet is de fabrikanten, invoerders of agenten te belonen voor hun dynamische aanpak bij het zoeken naar en voorstellen van originele en creatieve spellen en speelgoedartikelen.In juni kwam een jury bijeen, samengesteld uit kleinhandelaars en kopers van spel en speelgoed en ook de journalisten. Samen beoordeelden zij de 56 speelgoedartikelen, verdeeld over twaalf categorieën, en kwamen ze tot volgend palmares 

Eerste leeftijd speelgoed   Sneeuwwitje - Smart
Poppen & pluches   Suzy en haar puppyvriendje - Vtech
Artistieke & creatieve activiteiten   I-Magic - Marvin's Magic (Beeusaert)
Gezelschapsspellen voor het hele gezin   Unlock - Asmodee
Spellen voor kinderen   GriezelGraf - Megableu (MGBI)
Wetenschappelijke & educatief speelgoed   DOC - Educatieve pratende robot - Clementoni
Denk-en logicaspellen   Jump In' - Smart
Speelwereld   Croco Jungle Onderzoeksstation - Schleich (Puppy)
High Tech producten   Kidizoom - Vtech
Constructiespeelgoed   Lego Boost - Lego
Drones   Nikko Air DRL Race Vision 220 FPV Pro drone – Toy State
Buitenspeelgoed   LASER X double set - NSI (Toys 4 Teen)


Dit jaar zal de verbruiker verzocht worden zijn voorkeur, tussen de twaalf laureaten, te geven door op de hierna volgende band te klikken: 
http://www.hetspeelgoedvanhetjaar.be/2017/nl/consumentlabels-stem

Met behulp van een korte video van elk der verkozene voorwerpen, zullen alzo de meisjes, de jongens en hun ouders  het speelgoed dat zij verkiezen, kunnen aanduiden.  Eén winnaar per klasse zal het alzo verkozene speelgoed krijgen.  De uitslag der drie labels meisjes, jongens en ouders zullen aan al de redacties eind oktober verstuurd worden. 

De consument kan in de winkel alle laureaten herkennen aan de zelfklever die de winnaars op de speldoos hebben aangebracht.
 De Belgische Speelgoedfederatie

De Belgische Speelgoedfederatie werd opgericht medio jaren 80. Ze streeft diverse doelstellingen na:

- Speelgoeddistributeurs en -invoerders verenigen en de gemeenschappelijke professionele, economische en sociale belangen van haar leden behartigen;
- Het belang van het spel in de ontwikkeling van het kind benadrukken en op die manier aantonen dat ze permanent begaan is met de kwaliteit van haar speelgoedartikelen;
- De belangen van de sector verdedigen bij de bevoegde instanties en hun aandacht vestigen op de veiligheid en de controle van de reclame (bijv. het gebruik van het "CE"-logo op de verpakking van spellen en speelgoedartikelen die niet onderworpen werden aan de door de EU opgelegde tests).

De Federatie streeft ernaar een geprivilegieerde gesprekpartner te zijn met de Europese Unie, teneinde ze te helpen bij de toepassing van de wetten, de behartiging van de belangen van de sector en de consument. Haar financiële middelen zijn uitsluitend afkomstig van de bijdragen van haar leden.

Sinds 1 januari 2006 is de Belgische Speelgoedfederatie lid van Comeos. Hierdoor kan ze rekenen op een beter klankbord bij de Belgische overheden en geniet ze een betere bescherming van haar rechten en activiteiten.

Personalia :
Secretariaat van de Belgische Speelgoedfederatie
Dhr Marc Folens
Rue de la Tombale 53
5310 Aische-en-Refail
Tel : +32(0)475/24 87 39
Fax : +32(0)81/65 85 60
Email : folensmarc@hotmail.com
Organisatie : Jumax

Mev Véronique Maes
Schoon Uitzichtlaan 32/14
1180 Brussel
Tel/Fax : +32(0)2/372 20 36
GSM : +32(0)475/72 22 32
Email : vmaes.jumax@hotmail.com